top of page

Inför fotograferingen

Ni ska veta att jag är så glad att ni bokat en fotografering med mig! Det ska bli jättekul att få träffa er och skapa vackra minnen i bilder till er! 

Jag bokar bara in begränsat med familjer varje månad och lägger ner mycket tid för att lära känner er, planera er fotografering för att ni ska få en så personlig och kärleksfull, busig och rolig fotografering som möjligt. 

Fokus för mig är att fånga era ögonblick, så obemärkt som möjligt, förhoppningsvis glömmer ni bort att jag är med just för att fotografera! Jag är med och fångar era skratt, er personlighet och er kärlek till varandra.

03webb.png
fotografVeronica_familjefotograf_22.jpg

Avslappnat

Att gå till fotografen är kanske inget ni gör till vardags och därför kan det kännas stelt och spänt inför en fotografering. Det är helt naturligt att känna så, det gör vi med vad det än må vara, när vi gör något för första gången! 

Ni kan dock känna er helt lugna inför er fotografering, jag kommer guida er hela vägen till er fotografering, om vad ni kan tänka på inför och så vidare. Ni kommer längre ner här, få fylla i ett formulär, så jag kan lära känna er lite mera och på så vis kan jag också ge er så mycket mer under fotograferingen så att ni kan vara avslappade, ni kommer knappt märka att jag fotograferar er. YES! Det stämmer. Jag kommer på ett naturligt sätt, locka fram, skratt, ögonkast och kramar på ett naturligt sätt! Det som händer automatiskt är att ni får annat att tänka på än att ni står framför mig för att ta bilder. Bra va?

L_N_T_06.jpg

KLÄDer

Kläder är nog inte det första man tänker på inför fotografering. Men det blir så himla mycket roligare när man har gett lite tanke åt klädvalen.

Jag brukar först och främst tipsa att ni alla har matchande kläder, det blir skitsnyggt på bild. Även att gärna ta lite dovare färgskala, alltså inte skrikiga färger eller stora splatchiga färgtryck eller supermönstrigt.

Tänk gärna ut vilken känsla ni vill ha i bilderna, avslappnat och naturligt, eller lite mer uppklätt och somrigt som exempel!

Ska det vara utan skor, ska det också vara utan strumpor. Är vi utomhus kan vi köra med skor, men välj skor som inte tar för mycket uppmärksamhet i bilden.

Ni får gärna klicka in på min länk här, där ni kan kika på lite vad jag menar och låt er inspireras. 

Har ni några funderingar, så tveka inte att hojta till, jag finns till ditt förfogande hela vägen!

fotografVeronica_Leon_34.jpg

Väderleken

Vädret ja, det lever ju sitt egna lilla liv och vi hänger med på dess nyckfulla svängar. 

Jag lägger väldigt mycket tid och planering inför er fotografering och det innebär också att ha dagar lediga för flexibilitet då vädret ibland sätter stop för vad som är inbokat. Och då har jag alltså reservdagar, uppbokat just för att ni ska få möjlighet att boka ny dag med fint väder. Det vill jag att ni har med i era beräkningar att det kan bli så. 

Jag håller alltid koll från 10dagar innan, och när det är ca 5 dagar kvar, hör jag av mig till er om väderutsikterna lutar åt en ombokning. Hör ni inget då, så kommer jag höra av mig bara dagarna innan för att ge er ett klarttecken helt enkelt. 

Vid solsken, är det timmarna innan solnedgång som gäller. Är det lite molnigt kan vi boka lite tidigare om så önskas. Mulet väder kan bli väldigt effektfulla bilder, men jag dubbelkollar alltid med er hur det blir!

Familjen_6.jpg
fotografVeronica_Matilda&Dennis_00.jpg

"Vi är SÅ glada och tacksamma för att vi hittade dig, du är verkligen superduktig. Vill tacka för alla fina bilder och vi är jättenöjda med allt! Ler och minns tillbaka till Jämtland och den fina stämningen du fick till, magiskt!"

-Matilda

01.png

Så här går det till

Vi kommer mötas upp på den platsen vi har kommit överens om. Väl där kikar vi lite på omgivningen, jag berättar ännu mera om vart vi ska vara, jag kommer guida er hela tiden, vart ni ska stå eller sitta, gå eller hoppa! Och samtidigt kommer ni få fokusera på varandra och er som familj, ni kommer knappt märka att jag springer omkring och fångar allt det ni gör på bild! 

Familjen_91.jpg
fotografVeronica_familjefotograf_57.jpg
Familjen_70.jpg
fotografVeronica_familjefotograf_33.jpg
Månzéns_fotografVeronica_060.jpg
Familjen_32.jpg
Månzéns_fotografVeronica_030.jpg

Innan ni kommer

Innan ni kommer rekommenderar jag att barnet har fått veta vad ni sak göra. Ja, det beror ju såklart på hur gammalt barnet/barnen är. ;)

 

Ät ordentligt innan och ta gärna med en extra frukt eller något annat ätbart, det kan vara bra när det är er tur att fotograferas.

Ha något extra ombyte med er, just för att säkra upp ifall något oförberett händer!

L_N_T_09.png
fotografVeronica_Barnfoto_Wilhmer_23.png

Jag tar med mig

Jag brukar alltid ha med 

- Filtar

- Paraply

- Glatt humör

Månzéns_fotografVeronica_018.jpg

Tips på kläder

Ibland kan klädvalen vara svåra att ta när man är flera och att matcha är ju riktigt fint. Det handlar inte om att se ut som ett radarpar från 80-talet med matchande joggingoveraller, utan mer i färgskala, stil och helst något enstaka som tar fokuset från helheten. Det kan vara tryck, en färgklick som sticker ut från gruppen eller skor som inte passar med det övriga. Det lilla kan bli det stora. Här tipsar jag med lite olika kollage vad som kan vara snyggt tillsammans, så bli inspirerad!

fotografVeronica_porträtt_Malin_och_Dall

”En jättemysig och rolig stund fick vi tillsammans. Jätte trevligt bemötande och hon hade väldigt bra hand med barnen och bilderna vart verkligen superfina. Kan varmt rekommendera  fotograf Veronica.

Vi kommer gärna åter! 

  - Malin Almsköld

Månzéns_fotografVeronica_104.jpg
bottom of page